Dogodki

CSSG-trznicaTržnica lokalnih pridelkov

Vsako soboto je na parkirišču v Tacnu (pozimi pa v Domu gasilcev in krajanov v Tacnu) lokalna tržnica, na kateri okoliški pridelovalci ponujajo svoje pridelke. Lokalna tržnica je velik korak v smer okolju in zdravju prijaznejšega načina življenja, poleg tega pa postaja tudi pomemben dogodek, ki sosedom ponuja možnost druženja.

 

Gregorjevo

Na Gregorjevo, 12. marca, praznujemo začetek pomladi. Turistično društvo Šmarna gora na ta dan tradicionalno prireja spust ladjic, ko lahko s tacenskega mostu opazujemo s svečkami osvetljene ladjice, ki plujejo po reki Savi.

 

CSSG-cistilna-akcija-foto-meti-buhČistilne akcije

V četrtni skupnosti vsako leto okoli dneva Zemlje (22. 4.) potekajo čistilne akcije, s katerimi ohranjamo naravno bogastvo našega kraja. Če ne za nas, pa za naše zanamce, od katerih smo si sposodili ta košček sveta. Čistilne akcije izvaja več lokalnih društev, v zelo velikem številu pa smo se udeležili tudi akcij Očistimo Slovenijo in Očistimo svet.

 

Dan četrtne skupnosti

Dan četrtne skupnosti Šmarna gora praznujemo 5. maja, v spomin na 5. maj leta 1866, ko je začela delovati osnovna šola v Šmartnu pod Šmarno goro.

 

Planinska pesem na Šmarni goriCSSG-planinska-pesem

Planinska pesem na Šmarni gori je bila leta 2013 odpeta že tridesetič. Na njej sodelujejo okoliški pevski zbori, pihalni orkester in drugi gostje.

 

Tek na Šmarno goro

Tek na Šmarno goro se je iz lokalne prireditve, katere začetki segajo v leto 1979, razvil v mednarodno uveljavljeno tekmovanje. Več na spletni strani teka.

 

CSSG-bozicni-sejem-foto-luka-susicPraznični sejem

Leta 2012 je bil v božično-novoletnem času s trudom mladih in zagretih tabornikov in ostalih domačinov izveden sejem, ki se je izkazal za več kot nujno dopolnitev družabnemu življenju. Upamo, da je bila visoka udeležba obiskovalcev spodbuda za ponovitev dogodka v prihodnjih letih.