Od 28.01.2021, do predvidoma 13.07.2021 bo s strani Direkcije RS za infrastrukturo popolna zapora ceste skozi Šmartno. V tem obdobju se bo izvajala rekonstrukcija  ceste v dolžini okvirno 700 metrov. Istočasno se bo urejala tudi ostala infrastrukturo (kanalizacija, vodovod, pločniki,…).

Dela se bodo izvajala  etapno in sicer bo prva etapa potekala na odseku v dolžini 200 m, med križiščem z Gustinčičevo ulico in križiščem z Ulico Željka Tonija, v smeri Povodja. Glede na etapno izvajanje del, boste prebivalci na tem delu vsekakor manj obremenjeni, kot če bi dela potekala na celotni dolžini,  bo pa potrebno veliko strpnosti in razumevanja v času izvajanja del.

OBVOZ  je urejen po gorenjski avtocesti, med priključkoma Šmartno in Vodice, tudi za vozila brez vinjete – Razmere na cestah – Prometno-informacijski center

Zaradi popolne prometne zapore  sta začasno ukinjeni postajališči Podvodje in Šmartno pod Šmarno goro v obeh smereh. Avtobusi na liniji št. 60 imajo od četrtka, 28. 1. 2021 od 10. ure dalje obvoz.  Linija 60 na obvozu | Ljubljanski potniški promet (lpp.si)

JP VOKA SNAGA na območju Šmartna izvaja reden odvoz odpadkov po urniku. V kolikor pride do težav, se jih rešuje sprotno.