ZDRAVSTVENI DOM LJUBLJANA (ZDL) vabi na jesensko akcijo cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu (KME) po ugodnejši ceni, ki bo enotna za otroke in odrasle, znašala pa bo 20 evrov.  Akcija bo potekala v zdravstvenih  domovih Bežigrad (Kržičeva ul. 10), Šiška ( Derčeva ul. 5) in Moste-Polje (Prvomajska ul. 5)

od 27. do 29. septembra ter od 25. do 27. oktobra, od 8. do 18. ure.

Cepljenje je namenjeno vsem, ki se gibljejo v naravi še posebej pa tabornikom, zeliščarjem, gobarjem, čebelarjem, igralcem golfa, tekačem, kolesarjem, pohodnikom, planincem in vrtičkarjem. Za zagotovitev celovite zaščite je potrebno prejeti tri odmerke, zadostno zaščito pa se  doseže že po prvih dveh odmerkih. Zato bo akcija cenejšega cepljenja potekala v dveh valovih z enomesečnim razmikom. Tretji odmerek je sicer priporočljivo prejeti od pet do dvanajst mesecev po drugem cepljenju, prvi poživitveni odmerek po treh letih, nadaljnje poživitvene odmerke pa vsakih pet let ( oziroma vsaka tri leta za starejše od 60 let).

NAROČANJE NA CEPLJENJE NI POTREBNO, kdor ima cepilno knjižico, pa naj jo prinese s seboj.

 

Za dodatne informacije pa se lahko obrnete na Službo za promocijo in odnose z javnostmi Zdravstvenega doma Ljubljana na telefonski številki 01 / 3003 949 in 01 / 3003 938 ali po elektronski pošti na naslov pr@zd-lj.si.