V Mestni občini Ljubljana letos nadaljujejo s projektom Zunaj, s katerim spodbujajo povezovanje med prebivalkami in prebivalci v soseskah, da čim več časa preživijo zunaj, na prostem. Zbiranje idej za letošnje leto že poteka.

V svoji okolici pogosto opazite majhne stvari, ki bi jih želeli izboljšati in spremeniti. Če imate dobro idejo za izboljšave v vašem okolišu, vabljeni, da se pridružite projektu Zunaj, v okviru katerega vam lahko pomagajo z nasveti, s pomočjo pri organizaciji in s kritjem stroškov za nakup materiala. Projekt Zunaj sta lani s podporo Mestne občine Ljubljana zagnala neprofitni urbanistični studio prostoRož in IPoP- Inštitut za politike prostora, ki v letošnjem letu s svojim delom projekt tudi sofinancirata v višini 25%. Pobudniki in izvajalci akcij pa so prebivalci Ljubljane.

 

Več informacij najdete na spletni strani https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/s-projektom-zunaj-tudi-letos-podpiramo-ideje-za-izboljsanje-nase-okolice/ , na kateri se lahko preko spletne prijavnice s svojo idejo tudi prijavite. Prijavnico najdete tukaj, rok za prijavo je 30. marec 2020.

Med prejetimi prijavami bo komisija izbrala petnajst malih lokalnih akcij, ki jih bo podprla v okviru projekta Zunaj.